Ze środowiskami Prawa i Sprawiedliwości, obecnej Solidarności nie zgadzam się praktycznie nigdy, a i ogólnie nie siedzę po stronie skrajnej prawicy jakimi są te organizacje. Niemniej, w obecnej tragicznej sytuacji oświat jestem zmuszony przyznać racje Jarosławowi Kaczyńskiemu (to chyba pierwszy raz w życiu kiedy to robię) i jego "znajomym" że obecną Minister EN po prostu trzeba usunąć od władzy! jej nieudolne sprawowanie funkcji wyniszcza od środka polską oświatę, i utrudnia nam młodym wprowadzenie swojego życia na odpowiednie tory. Mam osobiste wrażenie, że Hall chce z obecnego młodego pokolenia zrobić kopaczy rowów, nieuków, śmieciarzy, i ogólnie mówiąc podkłada kłodę swojemu przełożonemu (Premier RP) któremu powinno zależeć na naszej karierze, a raczej zarobkach - kiedyś dojdzie do tego że już nie będzie z czego ściągać podatków.
Uważam że część obecnego Rządu ma swoje zasługi, i nie jest taka zła jak sugeruje opozycja, jednak MEN które zafundowała nam Platforma Obywatelska to oburzająca pomyłka. Dzisiejsze wymagania szkolnictwa skutecznie odstraszają ludzi od przyłożenia się do nauki, szlifowania swoich umiejętności, i tym podobnych. Studenci są zaniedbani pod względem rozmaitych ulg, trudno im znaleźć pracę po studiach, w młodszych szkołach programy są zawalane masą niepotrzebnego materiału które rzadko kiedy przekłada się na nasze życie zawodowe lub dalszą edukacje (czyt. po prostu jest nam niepotrzebne). Ja naprawdę się boję się że kiedy zostanę już rodzicem to samo będą przeżywać moje dzieci.
Jeżeli podzielacie moją opinię proszę o wyrażenie poparcia w postaci listu ze swoim adresem, imieniem i nazwiskiem, i oczywiście podpisem - na adres Regionalnej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ Solidarność (za pośrednictwem macierzystej organizacji zakładowej) lub bezpośrednio (80-855 Gdańsk, ul. Wały Piastowskie 24, pok. 119, tel./fax 58/305-71-72).
Wysłany: 4 Czerwiec 2011, 16:42
Mnie się jednak wydaje, że Minister Edukacji robi dokładnie to czego oczekuje od niej rząd.
Nie od dziś wiadomo że grupą matołów rządzi się łatwiej. Spójrzcie na przykład na takie Stany.
W Polsce był system ogólnego kształcenia i ludzie nawet nie chcący się uczyć (lenie), umieli więcej niż dzisiejsza młodzież. Było to solą w oku władz więc zaczęli zmieniać i zmianiają cały czas. Pod płaszczykiem tzw. profilowanego kształcenia kształcą sobie masę idiotów, którzy wierzą we wszystko co usłyszą w telewizji a zwłaszcza w reklamie.
A nie prościej zaczekać, aż tej minister edukacji po prostu skończy się kadencja? Nie wiem ile zazwyczaj to trwa, ale parę lat już na tym stanowisku siedzi. Takie listy to raczej nic nie dadzą. Politycy i tak mają gdzieś zdanie ludzi. W tym co pisze Drawski jest dużo racji, ale pamiętajmy, że na Giertychu też jeszcze parę lat temu tak samo wszyscy psy wieszaliśmy.
W sumie nie wykluczone, że za jakiś czas kiedy będziemy mieli nowego ministra edukacji to powiemy, że właściwie za czasów Katarzyny Hall nie było tak źle . Wiem, że gadanie takich rzeczy jakie teraz piszę to tylko takie kozaczenie, ale jest w tym sporo prawdy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum