W temacie każdy zatroskany osobnik może szukać pomocy w wyborze filmu, który to chce obejrzeć ale nie ma pomysłu na żaden konkretny tytuł Odwołujemy się oczywiście do całego swojego filmowego doświadczenia i dorobku, aby pomóc w odpowiedzi na przedwieczne i odwieczne pytanie:
Jak żyć kiedy nie mam co oglądać ?
Zapraszam.
_________________ ''Ma mroczna dusza metamorfuje-
Odczuwam rozkosz, cierpienie czuję...
Tańczyłem z życiem, uczyłem dzieci...
Teraz odchodzę w objęcia śmierci...
Życie dać śmierci - to jest pokusa,
w krwawych pieszczotach tchnąć w Sukkubusa...''
Ja z czystym sumieniem mogę go polecić. Fajna rozrywka nie wymagająca jakiegoś specjalnego myślenia, bardzo dobre efekty i aktorstwo czyli słowem bardzo udany akcyjniak z rozróbą w finale.
Ps To co poleci ktoś jakiś dobry niewymagający film ?
PS: Ostatnio oglądałem 2 świetne filmy jednego dnia: "12 małp" i "Draculę" z 1992 roku.
Szczerze polecam.
Ach... jak ja lubię filmy o Draculi . W zasadzie nie przepadam za horrorami, ale akurat te filmy są wyjątkiem. Ten wspaniały, niepowtarzalny klimat! Żaden inny horror takiego nie ma!
BTW Darth Destruktor, oglądałeś jakieś inne filmy o Draculi, czy tylko wersję Coppoli z 1992 roku? Ja chyba już wszystkie widziałem i każdy z nich uważam za genialny. Jedynie Dracula 2: Odrodzenie i Dracula 3: Dziedzictwo uważam za gówna. Każdy z tych filmów jest praktycznie o tym samym i za każdym razem oglądamy ta samą historię, a i tak ogląda się je znakomicie. Każdy ma w sobie coś wspaniałego co przyciąga!
Chyba "2000" nie? ;p
Widziałem, świetny watek z Judaszem Iskariotą
Obejrzałem Hulka, i rzeczywiście świetny. Zwłaszcza akcenty z "incydentem" i ten klimat Ameryki Południowej. Za to szkoda, że tak rzadko się zmieniał w Hulka, i ze Hulk powiedział tylko 2 słowa.
Niewymagające kino? Zależy czy wolisz bezmyślną rąbankę, bez jakichkolwiek oznak aktywności mózgu, czy też film z efektami, a do tego z w miarę sensowna fabuła?
Ostatnio oglądałem Memento Nolana i przydałoby mi się coś bez oznak aktywności mózgu.
Wysłany: 25 Sierpień 2011, 13:08
Czyli tzw. odmóżdżacz... przydają się takie sieki by mózg zresetować. Polecam jakąś komedyjkę (uwielbiam m.in. goście goście, wyścig szczurów) albo przewidywalny jak cholera film akcji np ze Stevenem Seagalem.
Chodzi zapewne o ,,Hulk smash!''. w walce z Abominationem. Jeszcze Po walce z żołnierzami w fabryce powiedział ,,Leave me alone''., a po ucieczce darł się ,,NOOO!''.
I też niedawno ten film oglądałem. Fajny, choc Hulka rzeczywiście mogłoby byc więcej. To samo tyczy się Abominationa. Podobała mi się postac Blonsky'ego - lubię takich sukinkotów . Choc nomen omen i tak wolę Hulka Anga Lee.
A Draculę 2000 oglądałem. Fajny. Dobre przeniesienie opowieści we współczesne czasy.
Za to Draculi 3000 nie oglądałem i nie zamierzam. Wystarczy mi sam opis fabuły - akcja rozgrywa się na pokładzie statku... KOSMICZNEGO!!! O_o
Wysłany: 26 Sierpień 2011, 07:49
Hehe, nie było mowy o pomyłce. Miałem na myśli 3000
Sam oglądałem ten film tylko przez chwilę, ciekaw byłem czy fan postaci potrafiłby przez niego przebrnąć
Ja ledwo przeżyłem to co Goyer zrobił z Księciem Vladem w Blade 3, więc do takich fanaberii jak Dracula w kosmosie nawet się nie zbliżał, bo bym po obejrzeniu takiej herezji w amoku pewnie całe miasto w pień wyciął .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum