Lipa z figą posmarowana makiem! Ja głęboko liczyłem na Ragmana i Gentleman Ghosta znacznie ciekawsze postaci niż kolejny gumiak i kolejny speedster. Pożyjemy zobaczymy może wyjdą fajnie, ale do moich faworytów nie należeli.
_________________ ''Ma mroczna dusza metamorfuje-
Odczuwam rozkosz, cierpienie czuję...
Tańczyłem z życiem, uczyłem dzieci...
Teraz odchodzę w objęcia śmierci...
Życie dać śmierci - to jest pokusa,
w krwawych pieszczotach tchnąć w Sukkubusa...''
Nie powiedziałbym, że wybór tych postaci to lipa. Fakt, to byli moi faworyci i wygrali. To byli zresztą faworyci wielu ludzi przed rozpoczęciem tego rozszerzenia. Należało im się miejsce w kolekcji. Można bardziej powiedzieć, że kilku innym nie należało się miejsce w tym rozszerzeniu np: Aqualand, Static czy Grifter. Należało postawić na bardziej rasowe postacie DC. EM zrobiło jednak inaczej i nie ma się co dziwić, że tych dwóch wygrało. Wystarczy spojrzeć na początkowe miejsca. Ludzie chcą uzupełnienia JL. Zresztą ludzie chcą typowego DC, a nie jakiś odłamów. Jeśli zrobią kiedyś następne rozszerzenie to mam nadzieję, że choć trochę zasugerują się tym głosowaniem przy wyborze następnych kandydatów na figurki. Twoich kandydatów Morpheus z chęcią widziałbym kiedyś w kolekcji. Ty jak sądzę wybierałeś ich bardziej pod względem wyglądu i możliwej inności w tej kolekcji. Ja swoich wybierałem pod względem raczej sentymentu i chęci uzupełnienia już obecnych składów lub grup.
Sandman to ważny członek Justisów i tak ma ciekawy wygląd. Ragmana chciałem do uzupełnienia grupy Shadowpact, ale także pod względem wyglądu i to że postać ta po prostu mi się podoba. Catmana chciałem do Bat-Worldu i do Secret Six. Ghosta ze względu na magiczne pochodzenie no i ten niestandardowy potencjalnie ciekawy w formie figurki wygląd. A Blackhawk....
Bo moje zdanie jest przede wszystkim takie jeśli kupuje figurki to chce żeby były one jak najciekawiej wyglądające, bo co z tego że będę miał tuzin Flashów jak każdy wygląda niemal identycznie, nawet mimo iż jest postacią ciekawą i ważną to wolę przykładowo Ragmana który swoim niestandardowym wyglądem po prostu przyciąga spojrzenie, bo o to w takim zbieractwie też chodzi. Ale mniejsza, do następnej 20 te postaci wywalczą sobie swoje miejsce, przynajmniej taką mam nadzieje.
Edit:
Na SHFF wyczaiłem w głównym temacie świetny custom Oracle, ciekawe czy się jej doczekamy :
Edit Editu Edita:
Swamp Thing kolejnym specjalem
Animal Man ukazany:
Wygląda świetnie, choć orzeł nie był aż tak konieczny, a poza fajna i prosta tak go właśnie widziałem.
Animal Man jest ekstra choć faktycznie ten orzeł nie jest za bardzo potrzebny. Chcieli zrobić na podobę Odyna z krukiem tylko tu lekko orzeł może zasłonić samą figurkę jeśli się trochę ją źle ustawi na półce.
Z Bagnistego jestem zadowolony. Należy mu się miejsce jako specjal w tej kolekcji.
Na Oracle bym nie liczył bo w końcu Barbara dostała swoją figurkę jako Batgirl.
Wysłany: 18 Sierpień 2011, 07:43
Yhym. Ja tam nawet wolę ją jako BatGirl.
Co do AnimalMana to już chyba 5 figurka z ptakiem w EagleMossie.
Mogli się pokusić o innego zwierza.
Na Swampa wszyscy liczyli, więc to jakby tylko formalność ale cieszy.
W EagleMossie konkretnie jest jeden smok, dwa orły, jeden sokół i jedna sowa. Orzeł to taki symbol patriotyzmu, a Animal Man jakoś mi się z tym nie kojarzy. Z drugiej strony trochę dziwnie by wyglądał z wiewiórką na ramieniu.
Zacności, cała trójka do przyszłego zdobycia. Przy okazji przyuważcie diamencik naniesiony na okładki Phantoma i Kotka, mówiące o tytule magazynu roku. I oni chcieli rezygnować ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum